torsdag 13. november 2014

Markakart: Cappelen markakart v Nordecas Nordmarka Sommer

Under er et lite uttrekk fra de to kartene jeg vil sammenligne. T.v. er Cappelens "nye" markakart og T.h er det jeg kaller Nordeca Oslo Nordmark Sommer.

Oppsummering: Jeg foretrekker Nordecas.

Jeg ble positivt overrasket av at det fantes en konkurrent til den type kart som jeg alltid har bruk. Cappelen-kartet over Oslomarka, og til og med dekker hele marka med Nord, Sør, Øst og Vest. Prisen var enda et hakk dyrere enn før, nemlig kr 199,-, men da trenger man jo bare ett. Dessuten har også Nordeca satt opp prisen på sine kart til kr 199,-, og da trenger man tre-fire for å dekke hele Oslomarka. Det. Er hårreisende dyrt.

Prisen på Vestmarkakartet som nå vel er kr 169,-, som er liten som en tabloidside, og det er nærmest en rip-off. Putt Sørmarka på samme kart i hvert fall!

Men tilbake til faksimilene under, de er hentet fra et område som jeg nettopp gikk i for å finne kjenmannspost 11 i 2014-heftet fra Kroktjern. Gikk inn fra Sollihøgda til Plassevatnet, hvor jeg sov og så via Sørsetra til Kroktjern oppe i nord-vestlig hjørne på begge kartene.

Her er noen av det negative med Cappelens kart:
  • Det virker med en gang klarere, men ved nærmere undersøkelse, så er det mer rotete.
  • Den stiplede blåmerk-linjen er vanskeligere å følge enn en heltrukken linje. Man kunne kanskje tenkte seg at den heltrukken kan forveksles med bekk/elv, men det skjer heller sjelden,
  • Se hva som skjer med blåmerkingen når stien går sammen med grusveien etter Damtjern; Den blir borte. Tilsvarende sør for Aurtjern.
  • Sjekk detaljene rundt Sørsetra og Jørgenhytta; Det er klin umulig å finne ut nøyaktig hvor rundt Sørsetra stien går østover
Her er et innlegg fra en som fortviler over feil på Nordecas Nordmarka Vinter. Det kan godt stemme at det er mye feil, har ikke sjekket. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar