tirsdag 26. juni 2018

Tragic, yet a little personal celebration at the 50th post in the kjentmannboka 2016

Nær sterk opplevelse å besøke Post 21 i 2016-heftet, Ravinedalen. 




"At this place, on 10 May 1945, Royal Air Force Short Sterling from N0 196 Squadron crashed due to bad weather. The entire crew and party on board who were on their way from England to assist in securing the surrender of German military forces in Norway, met here with their death" Står det på plaketten 

Norge skulle i frigjøringsdagene etter 2VK få hjelp av over 3500 engelske soldater i det som ble kalt "Operation Domsday" til å sikre at tyskerne i Norge la ned våpnene.

Start og stopp: Store Røgler på nordsiden av posten. Man kan også parkere ved bensinstasjonen 300 meter nærmere OSL. Jeg forsøkte å finne et utgangspunkt på sørsiden ved Ukkestad/Lyshaug, men her var det ingen steder å sette bilen. Langs Vikka/Sognas bredd går det en fin sti øst-vest, men så det bør være et annet sted som også passer å parkere.

Tid og distanse: 1 t / 2,5K ("en halvtimespost"

Ekstra spennende å besøke denne posten i sommernatta i varmen og det dunkle lyset, hvor flyrestene ligger strødd.

Siden dette var siste post i heftet for meg, så vil jeg bare få lov å gratulere meg selv med nok en gjennomført 50-post-kjennmannsjaktbok, den 7. eller 8. i rekken?


Jeg kan bare fornemme tragedien for familie og venner for disse soldatene som hadde overlevd krigen, men som møtte sitt endelikt her like sør for flystripa på Gardermoen.

Området i seg selv er ganske interessant da det er et ravineområde og en del av et verna større område.


Et fly inn for landing



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar